Clifton Explore Library Learning Centre: the new site

Clifton Explore Library Learning Centre: the new site
Pedestrian access to the Explore Centre Floor Space Eco Design Outdoor space Green Spaces Parking spaces Vehicle access School Access Path

Pedestrian access to the Explore Centre

Floor Space

The total floor space of the proposed Explore Clifton Library Learning Centre is 1431m2. The old library was 272m2.

Eco Design

Eco-friendly features are being considered such as photovoltaic panels, a sedum/ green roof, a renewable energy heating system, energy efficient LED lighting and eco-friendly building materials.

Outdoor space

Spaces for everyone to enjoy with seats outside the Reading Café, picnic benches on the grass, a play space for children, and a community garden.

Green Spaces

Plants will create new natural habitats, and a new hedge behind the small sustainable housing development.

Parking spaces

Parking will include accessible parking spaces, charging points for electric vehicles and cycle parking.

Vehicle access

Vehicle access to the Explore Centre

School Access Path

Although this is part of the site development, the land is under the control of Vale of York
School. The school and the Council are working together to create this important, safe access for students. For further information please contact the Council